НОВИНИ

Цветанов: Ако имаме правителство, ще вземем 2,6 милиарда лева наесен

Важно е да се обясни на хората защо трябва да имаме правителство. Аз бих подходил по този начин, защото ние бихме се възползвали от Плана за възстановяване устойчивост да получим за тази година 4 милиарда лева.

Първите два милиарда и 600 милиона, които са със закона, който беше приет за еврофондовете и сега продължава процедурата пред Европейската комисия, да се види дали сме изпълнили одит от контрола, който е възприет и е сложено в закона, и тези пари може би някъде към есента би могло да ги получим. Това са два милиарда и 600 милиона. За другите 1 милиард и 400 милиона лева са необходими тези 22 законодателни пакета, които трябва да бъдат приети и 66 мерки.

Това каза в „Лице в лице“ по бТВ Цветан Цветанов.

Никой обаче не разяснява на хората, че всичко, което получаваме от Плана за възстановяване устойчивост, той е правно обвързващ и тук вече идва въпросът дали сме в състояние да получим този политически консенсус, за да приемем тези законодателни промени, които ще водят до мерки, които политически ще бъдат използвани в една бъдеща предстояща кампания, допълни Цветанов.

Кадър бТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.