НОВИНИ

Радев: Правителството носи отговорност за изгонването на 70 дипломатически служители

Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат, движим се по Конституция. Много е важно тези, които формират в момента парламентарно управленско мнозинство да го правят по такъв начин, че да гарантират дългосрочна устойчивост, предава БГНЕС.

Това коментира пред журналисти президентът Румен Радев.

За мен е важно да видя дебатите в пленарна зала, каза Радев във връзка с машинното гласуване и връщането на хартиените бюлетини.

Всеки, който работи срещу интересите на България трябва да носи своите последствия, но в съответствие с установените процедури. Изгонването на веднъж на 70 дипломатически служители е безпрецедентен акт и отговорност за него носи правителството и лидерите от коалицията. Това трябва да е ясно, подчерта президентът във връзка с изгонването на 70 дипломати на Русия от България, което се случи преди седмица.

По думите на Радев, това решение увеличава риска за България – за нашата енергетика, за нашата икономика и най-вече за гражданите.

Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на български политици, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители, които формират общественото мнение, да обявяват дали и те не получават финансиране отвън, заключи Румен Радев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.