НОВИНИ

Георги Семерджиев отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици

След разрешение на съда предстои днес Семерджиев да бъде тестван за алкохол и наркотици, защото вчера е отказал да даде проба, каза в ефира на bTV Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба.

След извеждането от дома му снощи той е закаран в МВР болница за преглед. В момента се намира в следствения арест.

35-годишният бивш футболист Семерджиев помете и уби на място с джипа си две жени на тротоара на кръстовището на булевардите „Арсеналски“ и „Черни връх“ в София час преди полунощ на 5 юли. Ужасяващата катастрофа предизвика протест и поредно искане за адекватни мерки срещу престъпленията на пътя. Семерджиев е шофирал с отнета книжка кола с фалшив номер, той има над 50 други наказателни постановления. Книжката му е била отнета за управление на автомобил под влиянието на наркотици. Тогава той не е задържан от служителите на 7-мо районно управление на полицията. Отговор на въпроса „Защо?“ няма.

Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт при управление на МПС на повече от едно лице. За това престъпление законът предвижда от 5 до 20 години лишаване от свобода.

Чака се произнасяне на съда и едва тогава той ще бъде тестван, уточни Тодоров пред Нова тв. Какво ще бъде открито в кръвта му ден и половина след катастрофата не е ясно..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.