НОВИНИ

Ето кое е другото момиче от зверската катастрофа !

Жертвите на жестоката катастрофа на бул. „Черни връх“ са Христина Дилева, на 26 г. от Пловдив и Хариет Стефанович, на 21 г. от София, научи „24 часа“
„Светът наистина е малък. Особено когато се окаже, че злото засяга хора, с които си общувал. Сред загиналите в смразавящата катастрофа на „Черни връх“ е нашата студентка Hristina Dileva. Не мога да си представя, че това се е случило наистина. Беше търсещ човек, обичаше живота и звездите. Често оставаше след часовете да говорим. Нищо формално нямаше у нея.

Последната ни среща беше случайна – край Консерваторията през пролетта, изглеждаше пълна с надежда. Последният й статус тук: „Най-доброто предстои ❤“.
Ще запомня милата ти усмивка, скъпа Хриси, и търсещото ти сърце.
Почивай в мир!“

Това е написала в профила си във фейсбук главната асистентка от катедра „Българска литература“ в Софийския университет Сирма Данова, където момичето е учило. В профила на Христина във фейсбук пише, че е работела като технически асистент в Институт по астрономия с Национална Астрономическа Обсерватория, БАН.

Кооперацията в Пловдив, където е постоянният адрес на Христина Дилева, се обитава основно от наематели и хората на практика не се познават, установиха кореспондентите на „24 часа“. В апартамента й вчера следобед нямаше никой, както и на целия етаж, а малцината съседи, които екипът на „24 часа“ успя да открие, не знаят нищо за семейството. В списъка за разходите на етажната собственост фигурира името на майката на Христина – Иванка Дилева.

„Тази жена поначало е трудно откриваема, защото работи по ресторанти и на смени. Знам, че има дъщеря, но не съм я виждала, тя май не живее в Пловдив“, обясни продавачка от магазин в съседство. В търговските обекти наоколо също не познават семейство Дилеви, но в тях се продават фаянсови плочки, тонколони и друга озвучителна техника, т. е. са далеч от атмосферата на кварталните бакалници, в които продавачи и купувачи са си близки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.