НОВИНИ

Тошко Йорданов: При нормален диалог между четирите партии ще можем да разрешим всеки проблем

„Разбира се, че ако ни поканят на разговори от Демократична България, ще откликнем. Ние сме го заявявали още като излязохме от тази коалиция. Надявам се ако мандатът отиде в БСП те да постъпят по същия начин, защото ние бихме постъпили точно по този начин“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

„Ние бяхме пределно ясни. Имахме едни условия, които знаете как стигнаха до тях. Тоест, ако „Продължаваме промяната“ бяха подходили както в момента заявяват че биха подходили „Демократична България“, ако мандатът отиде при тях, не е невъзможно още сега който и да е там да беше внесъл пълен мандат. Тоест, с министерски съвет и който да има подкрепа. Всички имат време до връчването на третия мандат да си помислят, да си охладят страстите и главите. Надявам се мандатът да не отиде във „Възраждане“ и ДПС, защото тогава ще приключи диалога преди да е започнал. Ако има нормален диалог между четирите партии не мисля, че има проблем, който да не може да бъде решен. Ние винаги сме постъпвали последователно, независимо от последствията“, каза Йорданов.

„Не искам да коментирам социологически агенции, защото същата агенция вижте какво е написала три дни преди последните парламентарни избори. Сравнете го с резултата. Да не говорим, че социологията е точна наука и получаваш това, което плащаш. Ние сме за това да има възможност за охлаждане на страстите и прагматичен подход. Ако е при нас, ДБ или БСП мандата, не очаквайте да поканим на разговори ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, завърши той.

Кадър: БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.