НОВИНИ

Христо Иванов: Най-доброто е с първия мандат да бъде излъчено управление !

Христо Иванов изрази мнение за политическата ситуация у нас.

Въпреки че остават само часове, считаме че трябва да се подходи изключително отговорно към тази ситуация и да се разбере, че независимо от тясно партийните интереси, които би могла да има една или друга формация, трябва да разберем, че интересите на страната са да има управление. Това заяви на трибунка в Народното събрание съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, пише novini.bg.

Следващият период от една година ще бъде ключов за справянето с една поредица от кризи и за завършването на интеграцията на България в Европейския съюз и НАТО. Това е периодът, в който можем да направим решителна крачка към Еврозоната, към Шенген. Да завършим съдебната реформа и да решим проблемите с Плана за възстановяване, рестарта на българската икономика и създаване на траектория за истински растеж. Ако изпуснем този период, ако вместо да се фокусираме върху вземането на решения, хвърлим страната в още един кръг от политическа неизвестност, това може да се окаже изключително вредоносно за страната и нейното бъдеще, отбеляза Иванов.

Според него, най-доброто, което може да се случи е с първия мандат да бъде излъчено управление.

В органите на нашите партии, можем да заявим че сме готови да участваме в по-нататъшни консултации. Ако първия мандат се окаже неуспешен, считаме че би било президентът да проведе още един кръг от консултации преди да бъде връчен третия мандат. Демократична България е готова да и бъде даден третия мандат диалогично, отговорно, с поглед към националните приоритети и да предприеме опит да направи възможното да направи правителство, допълни Иванов.

Снимка Булфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.