НОВИНИ

Прокуратурата: Полицайката Симона Радева е оказала помощ на Георги Семерджиев

Днес се проведе заседанието на Софийския градски съд, който постанови постоянен арест за обвинения за тежката катастрофа в София Георги Семерджиев. В произшествието загинаха две млади жени. Полицайката от I РУ Симона Радева е оказала помощ на Георги Семерджиев, като е участвала в подсигуряването на стълба, с която той да се прибере в дома си, като доказателствата за това бяха съобщени в съдебната зала от прокуратурата, пише Дарик.

Все още не обявени официално каква точно е била ролята на полицай Радева във фаталната нощ и какви са били отношенията й с Георги Семерджиев. И дали тя е била с него в автомобила му или само му е помогнала в укриването. Знае се, че тя е била на разпит, но към момента няма повече данни. Самата тя заяви малко след катастрофата, че съвестта й е чиста.

„Надявам се в най-скоро време истината да излезне наяве! След което всички да си сърбате попарата от написаното по мой адрес, без дори да сте запознати и да сте видяли нещо с очите си! Както и тези със заплахите към мен за живота и здравето ми, ще си понесете последствията!“, написа Симона Радева в своя Facebook профил. Публикацията вижте тук.

В петък прокуратурата обяви, че е установила данни за евентуално нарушаване на служебните задължения от служители на МВР, включително на КАТ-СДВР, за покровителстване на обвиняемия Георги Семерджиев, както и за търговия с влияние. Конкретни имена обаче не бяха посочени.

Самият Семерджиев заяви в събота пред съда, че е бил отвлечен и не помни нищо. Събудил се в дома си, след това бил арестуван от нахлулите в дома му полицаи.

По-малко от час след началото на заседанието се наложи да бъде дадена почивка след като обвиняемият заяви, че не се чувства добре и иска да бъде отведен в болница, предаде БТА. Съдът му осигури вода, а мъжът каза, че е бил бит в ареста, дори когато е поискал хляб.

„Не съм виновен за нищо, искам домашен арест“, заяви Георги Семерджиев.

Адвокатът му Мирослав Христов посочи, че за първи път чува, че клиентът му е бил отвлечен. По думите му Семерджиев няма спомен за нищо. „Той не можеше да говори, когато го задържаха“, каза Христов.

От обвинението бяха категорични, че едната маратонка на Семерджиев е намерена в колата му, а другата – в дома му. Свидетели са дали показания, че той се явил в автомивката си след инцидента само с една обувка.

Експертизата пък е показвала, че по скоростния лост и вратата на колата има единствено негови следи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.