НОВИНИ

Българче бе зарязано от учители във Франкфурт, загубило си документите

17-годишен ученик от България остана абсолютно сам на летището във Франфукрт, Германия, след като загуби документите си, а учителите и останалите деца са продължили екскурзията си към Париж без него.

За потресаващият случай сигнализира майката на младежа. Тя търси помощ и варианти, как детето й да се прибере без документи и да не остане без подслон дотогава.

Под публикацията на майката поребители бързат да я успокоят.

„Дишайте само, на летище в цивилизована държава е! Там има българско консулство, неприятна е случката, но сте далеч от опасност и трагедия!“, коментира жена.

„Ако договорът за екскурзията е сключен от училището, поискайте от там копие на договора, заедно с общите условия на туроператорската фирма. Подписвали ли сте някаква декларация относно придружаващите лица? Търсете си правата!“, съветва мъж.

Не липсват и коментари на потресени от ситуацията хора.

„Не мога да повярвам! Организирана екскурзия, дете си губи документите и другите продължават???!!!! А него го оставят само на летище в чужда държава!, отбелязва потребителка.

„Майчице мила. Потърсете си правата,нека не се случва на никого повече.Недопустимо е!“, пише друга жена.

Все пак майката получава сериозна подкрепа от няколко човека, а една от тях се е свързала с детето.

„Говорих с детето,чака да му издадат пасаван или да намерят документите. Искам да успокоя майката, че няма да оставим детето. Ще намерим и къде да спи и всичко друго ,ако се налага.

Но дори както е сам на летището нищо няма да му се случи,няма да го оставят. Ако желае може да си поиска преводач, въпрекиче може да комуникира с тях, просто да е спокоен, че има българин до него. Може да ми призвъни по всяко време и ще му звънна. Малко по-късно пак ще го проверя. Всичко ще се нареди!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.