НОВИНИ

Полицайката Радева взимала 2000 лв. месечно, за да прикрива Семерджиев

Полицайката Симона Радева е получавала по 2000 лв. месечно, за да прикрива причинилия смъртоносната катастрофа в София Георги Семерджиев, съобщава Нова телевизия. Униформената се возела в колата на мъжа и когато той бил спиран за проверка на пътя, тя показвала служебната си карта.

Преди часове от МВР съобщиха, че Радева е временно отстранена от длъжност заради нарушения на Етичния кодекс на ведомството.

По непотвърдена информация дисциплинарното производство срещу нея е заради клипове с нейно участие, качени в мрежата. На някои от тях се вижда как тя размахва белезници. Наказанието може да се обжалва по административен ред.

Източници от разследването съобщиха, че полицаи от 4 Районно управление пък ползвали безплатно услуги в автомивката на Семерджиев. В замяна му давали информация за това къде ще бъдат разполагани постове на пътни полицаи, както и за предстоящи проверки за наркоразпространение.

Камери за видеонаблюдение са заснели как Радева и двама служители на 4 РУ носят стълба, с помощта на която Семерджиев влязъл в апартамента си в минутите след жестоката катастрофа миналия вторник.

Източници на медията разкриват още, че през 2018 г. Семерджиев е бил задържан с около 10 кг дрога при спецакция.
Мистерия с пробите за наркотици на Семерджиев и полицайката, всички мълчат

Почти седмица след тежката катастрофа в София и все още няма информация за пробите за наркотици на Семерджиев и Радева.

Припомняме, че фаталният инцидент в столицата се случи на 5 юли. Вечерта на 6 юли Семерджиев беше заловен от властите.

Излезе информация, че Георги Семерджиев и Симона Радева са отказала доброволно да дадат кръвна проба за употреба на наркотици.

Проба за наркотици им беше взета, след разрешение от съдия, стана ясно на 7 юли вечерта.

Днес Sofia24.bg попита СДВР какво се случва с пробите на двамата, защото все още няма информация. Отговор не получихме, а ни казаха следното: Относно колежката Симона Радева тече дисциплинарна проверка и докато има такава, ние не може да дадем повече информация. Както стана ясно – има такава назначена със заповед на директора. Относно Георги Семерджиев – има следствено дело.

Междувременно Софийска градска прокуратура (СГП) призова всички граждани, намирали се в района на кръстовището на бул. „Черни връх“ и бул. „Арсеналски“ в гр. София в периода около 23:00 часа на 05.07.2022 г., в момента на настъпването на тежко пътнотранспортно произшествие, при което са загинали две лица, и станали очевидци на произшествието, да се свържат със СГП чрез тел. 02/9813344 или електронен адрес sgp@prb.bg или с Национална следствена служба чрез тел. 02/9826666 или електронен адрес nsls@nsls.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.