НОВИНИ

Има ли руска намеса в протестите в Скопие?

Посолството на Русия в Скопие излезе със специално изявление, в което отхвърля твърденията на македонския президент Стево Пендаровски, че “Руската федерация злоупотребява с протестите на гражданите”.

Реакцията на дипломатическата мисия е малко закъсняла – твърденията на Пендаровски, които са засегнали властите в Москва, са от 8 и 10 юли. Пред вестник “Етнос” той заяви, че Русия създава най-сериозните хибридни заплахи за Балканите, а пред ТВ 21 – че “хора от съседни държави са дошли в Северна Македония, за да провокират инциденти” по време на протестите срещу т. нар. френско предложение.

Отхвърляме обвиненията, отправени към нашата страна – Русия не се е намесвала, не се намесва и няма намерение да се намесва във вътрешните работи на която и да е държава, включително и на Северна Македония, колкото и да се опитват да я обвинят в това, заявиха днес от руското посолство в Скопие.

Това противоречи на самата философия на руската външна политика. Добре известно е, че такива опити никога не водят до желания ефект и в крайна сметка дискредитират тези, които прибягват до подобни методи, пише още в изявлението на дипломатическата мисия.

Снимка ВМРО - ДПМНЕ - пресцентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *