НОВИНИ

Повдигат още едно обвинение на Георги Семерджиев

Най-късно утре на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофата до хотел „Хемус“ на 5 юли, при която загинаха две жени, ще бъде повдигнато ново обвинение – за притежание на наркотични вещества, каза днес пред БНТ заместник-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров. Той уточни, че дрогата е намерена в колата на мъжа.

Тодоров уточни, че подвеждането под отговорност за по-тежко престъпление ще позволи на следствието да изиска от мобилните оператори трафични данни за движението на Семерджиев. Това ще позволи да се провери версията на задържания за катастрофата, че е бил отвлечен и няма нищо общо с инцидента.

Тодоров обяви, че има доказателства, че полицаят от Първо РПУ Симона Радева е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие след катастрофа. „Абсурдна е тезата, че той е бил защитен свидетел, а тя се е движила с него, за да го пази“, каза още зам.-директорът на НСлС.

Според Тодоров до момента по катастрофата е свършена много работа по горещи следи. Амбицията на следствието е да приключи бързо първоначалната работа по случая, но забавяне може да има заради назначените експертизи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.