НОВИНИ

Десислава Атанасова: Всичко в този кабинет е една голяма лъжа

„И ние следим статистическите данни, защото те са общи за всичко. Има голям ръст на производството на оръжие“. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Толкова успешното правителство – твърде често имам чувството, че членове на правителството живеят в паралелен свят. Всички мерки, които това правителство взе, голяма част предложени от опозицията, всички останали са спорни като реализация. Инфлацията е свързана с ръста на цените на енергоносителите – ток, газ, горива. Първата мярка, която ГЕРБ предложи, беше мораториум на цените за битовите потребители. Втората мярка – благодарение на нас бизнеса не плаща 800 лева. Третата мярка, която предлагаме срещу инфлацията, е замразяване на цените на горивата на 2,70 лв. Този 1 лев отгоре отива някъде другаде, изчезва мистериозно. Този 1 лев отива към тези, които на ишлеме произвеждат горивата у нас към швейцарски сметки и към корупция. Не само към Лукойл. Чуваме за различни срещи и преговори между министъра на финансите с разни хора с интереси в този бизнес. Единият лев е с неизяснен произход защо се дължи. Вчера създадохме специална комисия, която ще разследва всички тези факти и обстоятелства. Изводите, които ще формира тя, няма да са секретни. Днес бизнесът не знае каква цена ще плаща през август и септември. Дори не се знае дали ще има газ и доставки“, каза тя.

„Всичко в този кабинет е една голяма лъжа. Днес разбрах, че ББР е писала в устава си онези кредити, които се раздаваха над 5 милиона лева и Кирил Петков ги ограничи, Лорер днес ги е върнал. Това правителство се самосвали. Ние винаги сме били в коалиция с българските граждани. Затова отново кандидатстваме за тяхното доверие. Ако ни изберат, оттам нататък важните токи са евроатлантическа ориентация, Еврозона“, обясни Атанасова.

Кадър: БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.