НОВИНИ

Корнелия Нинова: Има диалог между нас, ДБ и ПП. Ако Радев ни даде мандат, ще говорим

„Ако президентът реши да даде мандата, ще го вземем. Ще направим усилия да говорим. Бяхме коректен партньор, диалогичен. Във всички случаи – диалогът между ДБ, БСП и ПП го има, имаме съгласие между трите партии“. Това заяви вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„В сега действащия Министерски съвет имаше необвързани политически колеги, а експерти. Но се случваше да спрем работата, да се събере партията и така да се решава. Така че чисто експертен кабинет не ми се струва подходящ. Нека партиите да си поемат отговорността. Днес сме говорили с Христо Иванов, Асен Василев и Кирил Петков. Мисля, че има шанс за създаване на кабинет“, коментира тя.

„Спряхме рекета върху бизнеса, който върлуваше 10 години. Спряхме кражбите и течовете. Държавата стана партньор на бизнеса, подкрепихме ги в най-трудните моменти. Има една тенденция на ръст в индустриалното развитие за последните 6 месеци, което показва, че това правителство си е вършило добре работата.

Икономиката е стабилна и получаваме признание от Европа. Добро управление в последните 6 месеца, оставаме стабилно управление, добра социална политика. Трябва да направим редовно правителство, което да затвърди тези резултати“, каза още Нинова.

Кадър: БТВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.