НОВИНИ

Нинова: Първи сме в ЕС по индустриално производство, спряхме рекета върху бизнеса

“Европейската статистическа агенция “Евростат” излезе с данни, според които за първи път България се нарежда на първо място в ЕС по ръст на индустриално производство. Рекорден ръст от 20,02%”, заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Тя добави, че такава добра новина страната ни не е имала през последните 15 г. – от 2007 г., от когато сме държава член на ЕС.

“Това се дължи на 4 причини – спряхме рекета върху бизнеса, ограничихме кражбите и течовете, правителството подкрепи фирмите с компенсации за скъпия ток и самият бизнес положи усилия с реорганизация и оптимизация на производството си, за да постигнем този резултат. Това означава повече работни места, повече данъци, по-високи заплати за работниците, повече средства – за безплатни детски градини, за млади семейства и за пенсионери”, обясни Нинова.

Според лидера на БСП резултатите показват, че правителството не е паднало от вот на недоверие за лоши икономически показатели, а заради лоши икономически интереси.

“За първи път сме на първо място в ЕС, и то по индустрия и икономика. Но не бива резултатите да ни успокояват, защото инфлацията е висока, цените са високи, доходите са ниски”, каза още Нинова.

Тя беше категорична, че за да продължи тази тенденция, трябва да има политическа стабилност и икономическа предвидимост.

“А това означава да положим усилия да съставим редовно правителство и работещ парламент. Така ще гарантираме тази тенденция, която за пръв път се случва за България, да продължи”, посочи вицепремиерът в оставка.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *