НОВИНИ

Гюров: Приключихме с ИТН

Гюров заяви, че е приключил с ИТН.

Председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров скъса всички връзки с „Има такъв народ“.

Ако мандатът отиде при ИТН, ние вече сме заявили, че с тази формация и нейното ръководство не можем да разговаряме. Защото те са тези, които развалиха съществуващата коалиция, коментира Гюров пред журналисти в парламента по повод връчването на третия мандат за кабинет в понеделник, пише standartnews.com.

Той отрече това да е подсказка към президента да не дава мандат на партията на Слави Трифонов. По думите му до тук Румен Радев е показал отговорно поведение. Спазвайки конституцията, ще прецени на кого да даде мандата, каза Гюров.

„Бихме подкрепили разговори около програмата, която съставихме със съществуващите в момента коалиционни партньори – „БСП за България“ и „Демократична България“. Тази програма, която сме представили пред всички народни представители и пред гражданите – около нея ще водим разговори, ако бъдем поканени“, каза още Гюров. Това, което предстои е в ръцете на президента, ние сме получили покана за консултации и ще говорим за възможностите за третия мандат, допълни той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.