НОВИНИ

Фалшива новина бе изпратена до медиите във Варна за забрана на колите в цялата Морска градина

„Новината“ за пълна забрана за движение на коли в Морската градина във Варна се оказа фалшива.

Съобщението бе изпратено от анонимен мейл до повечето медии в града и бе тиражирана.

Ето и текста на фейка:

Скъпи съграждани,

На 10 юли с общи усилия успяхме да върнем крайбрежната алея на варненци и гостите на града. Всеки, който вече се е разходил по преобразената алея е видял и се е насладил на разликата.

Изглежда изненадващо как, след като най-после се случва нещо, за което милеят всички варненци без значение от политическите им пристрастия, ГЕРБ застават на срещуположна позиция. Бях обвинен, че освен обществения защитавам и личния си интерес, като не съм издал същата заповед и за автомобилите в Морската градина, и за паркинга пред ресторант „Хоризонт“. Затова още днес, 15.07.2022 година, възнамерявам да издам заповед за забрана на движението на моторни превозни средства на територията на Морската градина и м-т „Салтанат’“.

Скъпи съграждани, заповядайте на съботна разходка утре, 16.07.2022 година, в 12:00 ч. Тръгваме от освободения от автомобили паркинг на р-т Хоризонт до Делфинариума, за да се порадваме заедно на Морска градина без коли. Нека се насладим на градината такава, каквато винаги сме мечтали да бъде – безопасна, тиха, пълна с деца, домашни любимци и спортуващи хора! Нека дишаме чист въздух без газовете на автомобилите и да направим още една крачка към нормалността и промяната!

Аз вярвам, че законът и общественият интерес са над всичко, както и че обединеното гражданско общество е сила, с която ще трябва да се съобразят дори и самозабравилите се политици. Варна много пъти доказва това.

Ваш съгражданин – Благомир Коцев

Булфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.