НОВИНИ

Ще се измъкне ли Георги Семерджиев, чрез протакане на делото?

Има смущаващи неща от гледна точна на разследването и бързината, с която се извършиха процесуално-следствените действия за катастрофата на бул. „Черни връх“.

Това коментира адвокатът Людмил Рангелов по БНТ. По думите му делото срещу обвинения Георги Семерджиев може да продължи с години.

Според юриста след като не е била взета кръв на Семерджиев в рамките на продължителен период, възникват основания за възражения на защитата.

„Първо дали ще се установи наличието на алкохол и кога въобще е употребявано – преди или след катастрофата. Друго обстоятелство, което ме смущава са откритите наркотици при втория оглед на автомобила, тъй като той е бил на място, което предпоставя достъп на различни лица. Това отваря възможност за оспорване дали намереното количество наркотици са на Семерджиев или са подхвърлени след катастрофата“, обясни адвокатът.

Според него някои от доказателствата могат да бъдат поставени под съмнение и това ще влияе за присъдата на Семерджиев. По думите му по делото ще трябва да се направи и сложна експертиза.

Такъв човек не може толкова време, с подобно поведение да остава безнаказан. Няма друго обяснение, освен че е бил прикриван, каза още Рангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *