НОВИНИ

Венко Сабрутев, ПП: ИТН напусна коалицията заради съдебната реформа

По думите му ИТН е излязла от коалицията заради съдебната реформа.

Надявам се президентът да даде мандата на ДБ. Това каза в интервю за “Тази събота” по бТВ Венко Сабрутев от “Продължаваме промяната”.

Той добави, че са готови да участват в преговори за съставяне на нов кабинет, за да се запази политическата и икономическата стабилност на страната.

„Изготвихме изключително ясна програма с ясни приоритети, подредени във времева рамка. За, съжаление не срещнахме подкрепа от 121 народни представители, които да подкрепят продължаването на борбата с корупцията. Въпросът е, ако се състави кабинет със същия състав каква би била разликата в този кабинет? Колко устойчив би бил той? Не сме готови да търгуваме с обещанието ни за нулева корупция“, допълни Сабрутев.

Той подчерта, че съставяне на безпринципна коалиция, без ясни приоритети, без ясна законодателна и времева рамка няма бъдеще в текущия парламент.

По думите му „Има такъв народ“ е излязла от коалицията заради съдебната реформа: „ИТН напуснаха правителството, защото ние входирахме закона за КПКОНПИ, защото разбихме мега корупционната схема на „Капитан Андреево“. Защото отказахме да дадем 4 млрд. на четири фирми“.

снимка: Булфото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *