НОВИНИ

От утре държавната “Български пощи” пуска 6 безплатни услуги

Калина Константинова от ПП е убедена, че с новия бизнес план който и да дойде на власт, ще може до няколко години да превърне ”Български пощи” в печелившо предприятие, стига да има желание. Заявяване на целева помощ за отопление, издаване на служебна бележка за удостоверяване на регистрация на търсещ работа и отпускането на еднократна помощ при раждане на дете са сред услугите, които ”Български пощи започват да предоставят от утре безплатно, предаде Фраг.

Пилотният проект започва да се прилага от Централната поща в София и пет станции в малки населени места:

• с. Селановци, област Враца.
• гр. Баня, област Пловдив.
• с. Маринка, област Бургас.
• с. Крушовица, област Плевен.
• с. Игнатиево, област Варна.

Пилотната инициатива под управлението ресорния за пощите вицепремиер в оставка Калина Константинова се осъществява в сътрудничество с Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта и Министерството на електронното управление. Тя е част от проекта “Дигитална трансформация на Български пощи и предоставяне на комплексни услуги”, който предстои да се изпълни в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост.

С обща инвестиция от над 100 млн. лв. ще се извърши обновителен ремонт на над 500 станции, а над 68 млн. лв. ще бъдат инвестирани за модернизация и дигитална трансформация на цялата клонова мрежа.

Изпълнението на проекта ще подобри достъпа до административни услуги в малките населени места и ще създаде удобство, спестявайки на гражданите време и средства за пътуване. Едновременно с това ще допринесе и за оптималното използване на разгърнатата мрежа от пощенски станции на дружеството, разширявайки продуктовото портфолио на оператора и създавайки нов източник на приходи, се казва в съобщение от кабинета на вицепремиера.

“Благодарение на новото ръководство, което макар и временно да е начело на “Български пощи”, бе разработен детайлен и изключително професионален бизнес план, с който всяко следващо ръководство, ако има потенциал и желание, ще превърне пощите в печелившо предприятие само до няколко години”, коментира Константинова.

За миналата година пощите бяха на загуба в размер на 13 млн. лв., а след хакерската атака, блокирала дейността на компанията, Константинова смени ръководството, което я беше подценило. Планът на управляващите е да превърнат “Български пощи” в “едно гише” за административни услуги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *