НОВИНИ

Евгений Кънев: Мотивите на Радев са загадка, но той остава лоялен на геополитическата политика, която прокарва

Икономистът Евгений Кънев смята, че Румен Радев дава третия мандат за съставяне на правителство на БСП заради неговото желание за неотдалечаване от Русия.

„Аз не съм сигурен дали най-важното в избора на президента е дали да има редовно правителство или да няма, а по-скоро дали това, което ще има като правителство, ще запази сегашната геополитическа линия, която президентът се опитваше да прокара – неутрална или по-близко, да не се откъсваме от Русия толкова много. БСП е единствената от трите възможни избора, които реално държат тази линия да се продължава сближаването с Русия, да се сключи отново договор с Русия, да се спрат оръжията за Украйна и най-вече да се прави опит да се върнат дипломатите, които бяха отпратени“, коментира Кънев.

Причината Кирил Петков да не бъде премиер беше желанието на БСП свързано с изгонването на дипломатите. Това също затруднява донякъде и коалиционната формула. Не знам икономически дали това е най-добрия пример, защото предния път когато имаше толкова висока инфлация, беше когато БСП беше на власт. 1996/97. Какви са мотивите, остава някъде загадка, но той остава лоялен на геополитическата политика, която прокарва“, завърши икономистът.

Кадър: „Нова телевизия“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.