НОВИНИ

Трифонов: Нямаме място в преговорите, защото Христо Иванов ги прекрати. Отиваме на избори

Ние нямаме никакво място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати. Няма да правим такова правителство и ще отидем на избори. Не се страхуваме от избори.

Това заяви лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов в обръщение, излъчено във Фейсбук.

„Всички лицемери говорят колко е лошо да има избори, тоест ти – избирателю, ще направиш лош избор. Вие сте суверенът и определяте правилата на играта – никога не може да сбъркате. Такава е декокрацията и това е прекрасно“, коментира той.

По думите му днес Христо Иванов и ПГ на Демократична България за първи път „говориха това, което наистина мислят в сградата на парламента. Изумително. В ефир, в интернет, с включени микрофони и камери, защото не знаеха, че са на живо. Като свикнеш с камерите, забравяш, че излъчват“.

Според него лицемерието е лъснало пред всички: „Видяхме истинското лице на задкулисието“.

Христо Иванов каза следното по повод проговорите с ИТН: “ Това означава, че те вече не могат да кажат ИТН са сто процентова мафия, а ние сме сто процентово бели. Тоест нещата започнаха да се размиват“, цитира Трифонов и обясни, че по този начин съпредседателят на ДБ „признава, че с „Продължаваме промяната“ наричат „Има такъв народ“ мафия, не защото е вярно, а защото така изглеждат бели.

Сега си признават, че лъжат нахално и нагло. Това е отвратително, допълни шоуменът.

Лидерът на ИТН посочва и втори цитат от Иванов, според който от „Демократична България“ искат друг да е председател на парламентарната група на ИТН и че партията на Трифонов няма да има министри в бъдещо правителство.

Шоуменът обяснява, че ДБ и ПП симулират преговори, за да може ИТН да са „мафия и да са виновни за всичко“.
Според него се лъже, че не се обсъжда персонален състав на кабинет.

„Цитирам: Когато Асен Василев ще трябва да разговаря с Тошко Йорданов или трябва да се обсъжда какъв министерски пост Кирил Петков ще трябва да заем“, заяви още Слави Трифонов за думите на Христо Иванов и си отговори: „Никакъв, бе, Христо“.

Лидерът на ИТН посочва и четвърти цитат от Христо Иванов, според който ДБ участва в преговорите „чисто с информационна цел“ и „тези всичките словесни еквилибристики са важни“ да се повтарят.

Според Трифонов проговорите са измама, а цитатът разкрива „напълно формалното и лъжливо участие в преговорите на ДБ и ПП.

„Какъв е смисълът от преговори – никакъв. Аз изтривалка ли си? ИТН изтривалка ли е? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително. Отвращавате ме. Нямате чест и достойнство“, допълни той.

По думите му неадекватността и неспособността да се управлява не може да бъде прикривана зад добре облечени думи, защото „така може да продаваш само пробиотици“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.