НОВИНИ

Атанас Атанасов за схемите, договорките и защо отиваме отново на избори

От ДБ направихме всичко възможно да предотвратим предсрочните избори, но не успяхме, защото Бойко Борисов и Ахмед Доган, с мощната подкрепа на Слави Трифонов, пратиха страната на избори – задкулисно извън парламента натискат едни бутони. Още през март получих информация, че правителството си отива. 

Това каза съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов по БНТ. “Бях информиран от мой близък с добри позиции в бизнеса и енергетиката. Той още през март дойде и ми каза “правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали за бъдеще”. Нямаше как да го комуникирам публично, защото щеше да е много провокативно. Имахме информация, че се подготвя тази сглобка поради икономически причини.”, обясни лидерът на ДСБ.

За Трифонов той коментира: Аз съм бил коалиционен партньор с тоя човек, но не съм го виждал. Той говори от първо лице – аз изтеглям министрите си, аз свалям доверие. Тоест, хората в парламента, които представляват неговата партия, той ги разглежда като крепостни селяни.

Поради неопитност на “Продължаваме промяната” имаше слабости и в парламента, и в кабинета, призна Атанасов. България е обрасла от администрация, коментира той.

Една от големите ни грешки беше това, че не се направи сериозна админисративна реформа. Мнозинството обещавахме голям процент съкращение на администрацията, за да бъде освободена тя от “калинките”, които през цялото време се занимаваха със саботаж, обясни Атанасов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *