СВОБОДНО ВРЕМЕ

Майка и дъщеря – различни, но и твърде близки

Те са вдъхновяващи, успешни и устремени. Те са дръзки и решителни. Те са пример и модел на подражание. Те са различни, но и твърде близки. Те са опора една на друга, изпитват безрезервна обич помежду си и връзката им е завинаги. Те са Ива и Дара Екимови и за тях разказва bTV.

Въпреки че са майка и дъщеря, те трудно намират време една за друга и ценят всеки един момент заедно.

Дара върви смело по стъпките на своя баща, радва се на света, в който живее и твори, търси нови възможности и хоризонти, а Ива е майката, която я подкрепя във всяка нейна мечта, която я насърчава да следва сърцето си и да слуша вътрешния си глас, за да вземе верните решения.

„Един ден се събудих и си казах, че искам да правя авторска музика“, споделя Дара, която застана откровено пред камерата ни и разказа как тръгва по музикалния път.

Музиката идва съвсем естествено и я избира сама. Разбира се, влияние върху творчеството й оказва и Дими от „Сленг“, който възпитава музикален вкус у нея още в детските й години.

„Баща й я записа в музикална школа, когато беше на 3-4 и цялото музикално обкръжение, в което е израснала, неминуемо е дало своя отпечатък върху това, което прави днес“, разказва Ива.

Майката на Дара Екимова вярва, че всеки върви по път, който е предначертан и затова удържа родителските амбиции у себе си. Техните животи са свързани завинаги, но няма как тя да застане на пътя на дъщеря си. За нея е важно тя да бъде щастлива и да сбъдва мечтите си, а успехът идва, когато човек е целеустремен и фокусиран върху това, което прави. Като всеки един родител обаче и тя преминава през различни емоции на страх, гняв и притеснение, които дъщеря й опровергава с изборите и действията си.

„Не се опитвам да я предпазвам от грешките й, защото те я учат и аз не мога да я спася от тях“, казва Ива, която обаче е готова да бъде до Дара винаги, когато има нужда от подкрепата й.

Младата изпълнителка е категорична, че следва сърцето си – урок, който е научила от майка си. Все още й е трудно да осъзнае, че животът й е тръгнал в нова, изключително динамична посока, но мечтае той да се завихри още по-силно и да й предложи всякакви възможности.

„Всичко е процес, в който се учим да ставаме по-добри. Радвам се, че се уча. Пиша, създавам, вдъхновена съм, нямам търпение за нова музика, да покажа други страни от мен като артист“.

Дара Екимова се вдъхновява от любовта и болката и страданието, които тя може да отключи. Пише текстове от дете и чрез думите вади всички скрити емоции от себе си. Въпреки че може да довери цялата мъка и сълзи на майка си, Дара избира музиката, която я описва най-добре и сцената, където може да се изрази.

Ива вярва, че тя може да покори и световната сцена, но трябва да го пожелае достатъчно силно и да се бори за успехите си. Сигурна е обаче, че ако Дими беше жив, щеше да се гордее с дъщеря си.

Връзката на Дара с баща й е твърде силна и тя ще продължи да ни връща към музиката му, която знаем и обичаме.

Това ше се случи и днес, когато Дара Екимова ще се качи на сцената на Kino Cabana заедно с ALMA. В първия им съвместен концерт ще имаме възможност да чуем изцяло нови аранжименти на авторските им парчета „Последен дъх“, „Бягам“, „Perfect“, „Close The Door“ и други любими песни. И все пак, ако трябва да избере един изпълнител, с когото мечтае да бъде на сцената, това е баща й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *