НОВИНИ

ИТН отказа на ВМРО, отиват сами на изборите

„Има такъв народ“ (ИТН) ще се яви самостоятелно на предстоящите предсрочни парламентарни избори, каза за БТА депутатът Станислав Балабанов.

Той призова да се спрат спекулациите, че партията ще участва в коалиция с патриотични формации.

ИТН ще бъде такава, каквато е – сама срещу всички и ще казва истината, заяви още депутатът.

Оценката за ИТН я поставят българските граждани, изключително некоректно е сами да си я дадем, посочи той. Балабанов каза, че поставя слаба оценка на работата на 47-ото Народно събрание, което, по думите му, е изгубило лицето си под натиск на Министерския съвет.

На въпрос как партията ще организира предизборната си кампания, Балабанов заяви, че първо ще изчакат да видят кога президентът ще насрочи изборите и след това ще се заемат с кампанията си.

По-рано днес ВМРО поканиха „Има такъв народ“, „Български възход“ на Стефан Янев, както и бившите партньори от „Обединени патриоти“ – „Атака“ и НФСБ – в предизборна коалиция.

„ИТН са добре дошли, партията на ген. Стефан Янев и бившите ни партньори в „Обединени патриоти“, които припознават българския национален интерес, са добре дошли“, казва съпредседателят на воеводите Искрен Веселинов в ефира на партийната телевизия „България 24“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *