НОВИНИ

Бившият шеф на Кинтекс отрече да е работил за Александър Манолев, както твърди Нинова

Бившият министър на икономиката Корнелия Нинова намеси името на Александър Манолев от ГЕРБ в търговията с оръжия в интервю за бТВ, пише Offnews.

Според нея бившият зам.-министър на икономиката бил собственик на частна фирма, която е представлявала страната при сделки с Египет, в която работел и уволненият от нея директор на Кинтекс Александър Михайлов и то по времето докато получавал държавна заплата.

По-късно Александър Михайлов опроверга това твърдение на Нинова с документи.

„Това е поредната лъжа. Работил съм в компанията БИИМ, но преди да стана директор на Кинтекс. Това дружество е собственост на уважавания бизнесмен Петър Манджуков, а не на Александър Манолев“, каза той.

Михайлов показа и справка от НАП, която потвърждава думите му, че не е бил служител на БИИМ по времето когато е управлявал държавния оръжеен търговец Кинтекс.

Според версията на Нинова именно заради скандалните връзки тя е уволнила бившия директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов, шефа на борда на ВМЗ – Сопот Никола Стоянов, който е настоящият служебен министър на икономиката, както и съветника си Даниела Везиева.

Тя разказа пред Би Ти Ви, че след проверка през февруари е установила „връзки, нарушения на законодателството и частни интереси, които източват държавни дружества“.

„Тогавашният директор на „Кинтекс“ Александър Михайлов е едновременно с това и търговски директор в частна фирма. В съвета на директорите на ВМЗ – Сопот, също имат отношение с тази фирма. Двете търговски дружества имат уговорка „Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. Те се отказват от тази уговорка и я прехвърлят на частната фирма БИИМ, на която собственик е бивш зам.-министър от времето на ГЕРБ, казва се Манолев. Директорът на „Кинтекс“ е бил в частната му фирма, а сегашният министър на икономиката, когото аз уволних, му е бил подчинен в Министерството на икономиката по времето на ГЕРБ. Цялото това нещо се протектира от служебния министър на икономиката по времето на Радев – Везиева“, разказа Нинова.

Според Нинова с назначаването на Никола Стоянов за служебен министър на икономиката президентът Румен Радев се опитва да върне на власт модела ГЕРБ-ДПС чрез кабинета, който е сглобил. Тя дори и направи предположение какви ще са първите действия на Стоянов.

„Следващата му стъпка ще е да уволни ръководството на Държавната консолидационна компания, на „Кинтекс“ и на ВМЗ – Сопот. Целта е съсипване на държавните предприятия, източването им и след това да отидат в частни ръце“, добави Нинова.

От своя страна бившият шеф на Кинтекс Александър Михайлов днес обвини БСП лидерката, че е стопирала сделки за износ на български оръжия за милиард евро през последния месец и половина

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *