НОВИНИ

Обрат със скандала с учителката, завела деца на плажа в Албена

Отговорникът по безопасността на плажа в Албена Стоян Вълчев се свърза с медията ни, за да отговори на обвиненията на учителката Десислава Петрова. Припомняме, че неин пост в социалната мрежа стана популярен. В него тя описва как спасител на Албена гонил деца от плажа – пречили на буя, който бил вързан с въже.  

По думите на Петрова, тя, заедно с група от 50 деца, както и с още няколко колеги ръководители, са били на летен лагер. Учителите са завели децата на свободната зона между 16-ти и 17-ти пост и се настанили близо до спасителя на 16-ти пост.

Петрова споделя още, че спасителят е започнал да гони децата от свободната зона, а като мотив изтъквал това, че пречили на буя, който бил вързан в въже. Мотивът обаче не бил доказан, казва учителката и допълва, че спасителят изсипал обиди срещу нея и колегите ѝ.

Ето какво разказва Стоян Вълчев:

„Казвам се Стоян Вълчев и отговарям за безопасността на плаж Албена, Батовски.

От известно време се показва историйка от някаква учителка, завела група от 50 деца на плаж Албена. Запознат съм с случая и всичко казано от преподавателската не отговаря на истината.

Въпросната ръководители не е изпълнила наредбата на Министерството на образованието, за да осъществи такова пътуване и посещение на плаж и в несъстоянието си да контролира 50 13-15 годишни деца и изпада в конфликт със спасителя.

Ето част от условията, които не е изпълнила: за 50 ученика са нужни 5 ръководители, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в групата трябва да има лицензиран спасител независимо, че на плажа има такъв, концесионерът трябва да определи на кое място от 3 километровия плаж да се къпят децата и още, и още, и още условия, които са пренебрегнати.“, разказва той.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.