НОВИНИ

Русенски ченгета провериха украинец с влекач MAN и онемяха!

Два инцидента с чуждестранни шофьори са установени през почивните дни, съобщиха от полицията в Русе.

Около 16:30 часа в събота служители на пътна полиция били изпратени на бул. „Тутракан“, в района на кръстовището с ул. „Индустриален парк“, за да извършат проверка на 30-годишен мъж, украински гражданин, водач на товарен автомобил – влекач MAN с полуремарке, от който се носела миризма на алкохол.

При извършената проба с техническо средство, полицейският екип е установил, че мъжът е управлявал в нетрезво състояние, като уредът е отчел резултат от над 2 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

В ранните часове на съботния ден, също на бул. „Тутракан“, при излизане от паркинга на Свободна зона, екип на полицията спрял за проверка румънски товарен автомобил. Водачът обяснил, че отива в Румъния и представил тахо шайба на автомобила.

Докато униформените извършвали проверка в служебната кола, водачът на тира се приближил към отворената предна дясна врата на патрулката и хвърлил в скута на единия от полицаите банкнота от 20 евро.

Водачът бил задържан, а на място била изпратена дежурна оперативна група за документиране на деянието. По случая е заведено бързо производство за престъпление по чл. 304а, пр.3, вр. чл. 304, ал. 1 от НК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *