СВОБОДНО ВРЕМЕ

Талантливата дъщеря на Зуека с нов зашеметяващ успех

Говорейки за Зуека и дъщеря му, младата и красива Девина Василева, веднага се сещаме за популярната приказка за крушата и дървото – в случая крушата е паднала досами самото дърво, защото талантливата млада дама не спира да жъне успехи на филмовата сцена.

Девина е дъщеря на актьорите Нина Димитрова и Васил Василев-Зуека и съвсем наскоро спечели призвание с поредната си режисьорска изява. Сега тя отново накара светът да заговори за нея, защото влезе в образа на легендарната шампионка по гмуркане Ейлин Ригин във филма на “Дисни“ за първата жена, преплувала Ламанша, която бе заснета преди няколко месеца у нас и заради която на родна земя пристигна очарователната Дейзи Ридли, която игра Последния джедай в новата трилогия от „Междузвездни войни“.

Девина Василева

Роля

Девина Василева не издава нищо от сюжета, тъй като актьорите имат подписани железни договори с продуцентите и нямат право да разкриват нищо от снимачния процес.

„Телеграф“ не успя да се свърже с младата художничка и режисьор, за да разкаже малко повече за приключението си в света на „Дисни“, но наша проверка показа, че героинята й в лентата има важно значение за сюжета.

Ейлин Ригин е шампионка от Американската асоциация на жените по плуване, където се обучава и главната героиня Гертруда Едерле, наричана Кралицата на вълните.

Девина изпълнява и второстепенна роля във филма Memory с Лиъм Нийсън, който също бе заснет у нас.

Дебют

Това не е единственият талант, който Девина е наследила от именития си баща – тя е самоука художничка.

Родена е в София през 1999 г. Учи в гимназия “Васил Златарски”, София, където завършва средното си образование с българска и международна диплома – International Baccalaureate.

След това завършва бакалвър “Английска литература и драма” в университет “Куин Мери” в Лондон.

През 2021 прави дебютния си филм FriDgid (“ХЛАД”) и започва да работи за театър “Кредо”.

Картините й се продават в онлайн платформата Купи Изкуство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *