НОВИНИ

ФБР нахлу в имението на Доналд Тръмп във Флорида

Имението на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп в Мар-а-Лаго, Палм Бийч, Флорида, е било обискирано от агенти на ФБР, съобщи Ройтерс, като се позовава на изявление на Тръмп. 

“След като работихме и си сътрудничихме със съответните правителствени агенции, този необявен обиск в дома ми не беше необходим или уместен”, заявява той, без да съобщ защо се е състоял обискът.

Мар-А-Лаго “в момента е под обсада, обискиран и окупиран от голяма група агенти на ФБР. Те дори отвориха сейфа ми, каза драматично Тръмп.

Претърсването се е фокусирало върху района на клуба, където са офисите и личните апартаменти на Тръмп, съобщи CNN, отбелязвайки, че адвокатът му  Кристина Боб е присъствала. Самият Тръмп обаче е в Ню Йорк.

Министерството на правосъдието на САЩ е започнало ранна фаза на разследване на пренасянето от Тръмп на официалните президентски документи в имението му във Флорида, съобщи през април източник, запознат с въпроса.

Разследването се провежда, след като Националният архив на САЩ през февруари уведоми Конгреса, че са били възстановени около 15 кутии с документи на Белия дом от имението на Тръмп във Флорида, някои от които са съдържали класифицирани материали, припомня БТА. Комисията за надзор на Камарата на представителите на САЩ в същото време обяви, че разширява разследването на действията на Тръмп и поиска от архивите да предадат допълнителна информация. По-рано Тръмп потвърди, че се е съгласил да върне определени документи на архивите, като нарече това “обикновен и рутинен процес”.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *