НОВИНИ

Британците вдигнаха червен картон на украинските бежанци

Една четвърт от британците, които са се съгласили да приемат бежанци от Украйна, искат те да останат не повече от шест месеца. Това пише The Daily Telegraph.

Проучване сред 17 000 жители на Обединеното кралство, участвали в проекта Housing for Ukraine, проведено от Службата за национална статистика, показа, че 26% не искат да участват в програмата повече от шест месеца. Една четвърт от тях обясниха решението си с поскъпването на живота.

Както припомня изданието, участниците в програмата се съгласиха да настанят украинци в домовете си поне за шест месеца, като получават по 350 паунда на месец от британското правителство.

В същото време проучването показа, че шест от десет участници в програмата са готови да настанят своите украински гости за по-дълъг период, а почти една четвърт изразиха готовност да удължат споразумението за повече от година.

Виж и това:  Страхотна вест за Борисов от МВР! Ще вади от чекмеджето шампанското!

Почти всички обаче отбелязаха, че са били принудени да предоставят на украинците повече помощ, отколкото е предвидено в програмата. Осем от десет участници в проучването казаха, че са хранили бежанци, две трети са помогнали да си намерят работа, а 45 процента са предоставили финансова подкрепа.

Всеки четвърти съобщава, че е готов да приеме бежанци за по-дълго, ако бъде предоставена допълнителна финансова помощ.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.