НОВИНИ

Ботьо Ботев със сензационна версия за убийството в “Делта Хил”, бизнесменът можеше да е жив, защото…

В един такъв случай трябва да има единодействие във всички участващи в разследването. Това заяви пред Нова телевизия Ботьо Ботев, криминалист и бивш началник на отдел „Убийства“, по повод убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге.

По думите му, има противоречия между разследващите.

Той коментира изнесената информация, че тялото на бизнесмена е било местено и е имало опити за замаскиране на престъплението. Криминалистът разкри, че лично е посетил мястото на престъплението – вилното селище „Делта Хил“ край Перник.

„За мен случаят е непредумишлен, не е умишлено убийство. Станало е навярно случайно, на базата на възникнал конфликт“, посочи той.

По думите на Ботев, като се има предвид това, Ланге е можел да остане жив: „Тук е станала някаква инцидентна история. Има данни, че е съществувала някаква борба, някакво спречкване, убитият е имал някакво нараняване“.

„Между тях е имало някакъв конфликт“, добави той.

Той изтъкна, че когато на мястото е отишъл лекар, при такава ситуация би трябвало да отидат и полицейски служители. Съпругата на починалия вероятно е помислила, че го е сполетяла естествена смърт. Чак при аутопсията се разбрало за нараняванията.

Виж и това:  Има задържан за убийството на швейцарския бизнесмен

Според Ботев, това е необичайно. „Доста време е минало докато се направи аутопсията – на следващия ден. А би трябвало да е веднага“, каза той.

По отношение на извършителя той посочи: „Вероятно дори не е желал настъпването на смъртта. От начина на удара, това е някакво нестандартно оръжие, предмет, който е бил под ръка. Изхождам от този факт, той би могъл да остане жив“.

„За мен това е криминален типичен случай, без някакъв замисъл и подготовки“, смята криминалистът.

„Но въпреки това работата по един такъв случай е огромна“, добави той.

„Твърде много обективни неща има, за които би трябвало и са се хванали в разследването“, каза Ботев.

„При недопускане на някои пропуски би могло да се разкрие и по-бързо“, завърши той.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *