НОВИНИ

ДПС издига Ахмед Доган за водач на листата в Пловдив?

Доктор Ахмед Доган да е водач на листата на ДПС в Пловдив, реши общинското ръководство.

„Почетният председател на Движението е нашият логичен избор, тъй като се ползва с огромното уважение на общинската структура и всички изпитваме респект пред това, което е направил за правата и свободите ни“, коментира общинският лидер Али Байрам.

„Издигаме една достойна кандидатура, която е обединяваща и респектираща“, каза още той.

„България има нужда от ДПС и то ДПС във властта, за да може да има сигурност в страната и стабилност в тези тревожни времена и да преодоляваме кризата“,заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в Кърджали.

Думите му бяха продължение на решенията по последния Централен съвет на партията, който очерта преди дни позициите на ДПС за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври, пише ZaPlovdiv.

„Призовавам всички структури на ДПС много сериозно и отговорно да се отнесат към тези избори, защото България има нужда от ДПС. България има нужда от Движението за прави и свободи дори и във властта, за да има сигурност и стабилност, за да има преодоляване на кризите в България, категоричен бе тогава Мустафа Карадайъ. Централният съвет на ДПС определи критериите за номинации на кандидат-депутати и процедурните правила за издигането им. Те са: избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и идеите на либерализма“, каза Карадайъ.

Виж и това:  Проф. Витанов: Украинците вкарали руската армия в стратегически капан, възможно ли е това?

„Омразата, разделението, противопоставянето и реваншизмът не могат и не бива да бъдат инструменти за правене на политика, политиците трябва да обединяват, а не да разделят, категоричен бе той. Карадайъ коментира опитите на БСП и „Продължаваме промяната“ да пришият Движението към ГЕРБ и коментира: „Давали сме оценка на модела ГЕРБ. В някакъв момент се появиха едни случайни субекти, самонарекоха се „Промяна“ и казаха: Ние променяме модела ГЕРБ и тъй като нямат ценностна база, нямат визия за развитие на страната, а и видяхме тяхната управленска немощ, добавиха ДПС. Много ми е любопитно някой да дефинира какво точно се има предвид под понятието модела на управление ГЕРБ – ДПС.“, каза още лидерът на ДПС.

„Нов голям приоритет към програмата си изтъкна ДПС в последната седмица. Той е опазване и развитие на културно-историческото наследство, както и превръщането му в ресурс за развитие. Нещо повече ДПС гледа на културно-историческото наследство като връзката на България с Европа. То е Кодът на обединението, заяви Мустафа Карадайъ по време на дискусията „Бранд „Родопи“ – новата визитна картичка на Кърджали и Региона“, заяви още Карадайъ.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.