СВОБОДНО ВРЕМЕ

Проф. Рачев с безмилостна прогноза за летовниците по морето и софиянци

„В София започва бавно увеличение на температурите до петък, когато очакваме до 38, а дори и до 40 градуса. От събота започва захлаждане, като ще има следобедни превалявания. След това ние очаква топло и хубаво време“.

Това заяви в „Тази сутрин“ проф. Георги Рачев.

„София има отвратителен климат – зимата е студена, а лятото е топло. Денят стана по-малък с почти 2 часа в сравнение с 20 юни. Валежите в Западна България се представят добре в сравнение с Източна България“, добави климатологът.

„Няма какво да жалим хората, които са на морето – те се чувстват много добре. Не очаквам нещо съществено в събота и неделя. Много хубави и летни температури. Редовно има тропични нощи. Пожелаваме им само да се забавляват“, допълни той.

Виж и това: Проф. Витанов: Украинците вкарали руската армия в стратегически капан, възможно ли е това?

Най-високи температури се очакват в Русе, а засушаването у нас ще продължи в следващите дни. Според него това ще се отрази на реколтата и прогнозира, че ще приберем с половин милион тона по-малко пшеница.

„У нас в момента язовирите са на изключително добро ниво. Язовирите се пълни над 80% и ще има нормално водопадаване, стига да не ги източим, защото сме майстори в това“, посочи проф. Рачев.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.