СВОБОДНО ВРЕМЕ

Д-р Йорданова на 82 години лекува 5 села

82-годишната д-р Йорданка Йорданова продължава да е всеки ден на работа в кабинета си в помощ на пациентите. Тя е единственият личен лекар в родното си село Драгоево. С повече от 50-годишен стаж, тя казва, че да работи не е просто призвание, а начин на живот. „Работим сутрин и следобед, за да може да обслужваме пациентите от района, защото вече са събрани пет села“, разказа тя пред Би Ти Ви, цитирана от „Флагман“.

А доволни и благодарни не са един и двама. Сред случите, които д-р Йорданова винаги ще помни, е моментът, в който заедно с медицинска сестра Жекова спасили живота на малко бебе, което имало гърчове.

Виж и това:  Майка от Петрич видя ужасяващи СНИМКИ на сина си в Лондон и веднага… СНИМКИ

„През тези 50 години аз много лекари смених тук, идват за по една година, за по две години и си отиват, но д-р Йорданова дали беше директор на Народно здраве, дали беше някъде, тя винаги е обслужвала хората“, разказа медицинска сестра Димитричка Жекова, която е на 75 години.

Над 1000 са общо пациентите, за които се грижи д-р Йорданова. Тя съветва младите лекари да не се страхуват да работят на село и казва, че засега не мисли да прекратява практиката си.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.