НОВИНИ

Окончателно: „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ отиват самостоятелно на изборите

Продължаваме промяната“ ще се яви самостоятелно на изборите на 2 октомври. Решението e на Националния съвет на партията, което е взето след задълбочени анализи. Тази изнформяция разпространена до медиите от пресслужбата на партията, за която се разбра, че по-рано днес ще се събере, за да вземе окончателно решение как да участва на изборите на 2 октомври.

„Вярваме, че тази формула ще донесе на България коалиционното мнозинство, което да довърши работата, започната от кабинета „Петков“. „Демократична България“ остава наш естествен съюзник по пътя към
промяната в страната.“, пише още в съобщението.

Идеята за общи листи с „Продължаваме промяната“ беше лансирана преди повече от месец от съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов. Обединението публично е обсъждало аргументите в полза на такова решение, макар неформално да признава, че то не би било безпроблемно за партиите в него. Победителят от последните избори пък неведнъж изрази съмнения, свързани най-вече с идеологически разминавания. Асен Василев вече обясни, че не е само математиката дали така те ще спечелят, или загубят гласове, а че са важни идеите – „ние не сме дясна партия, а центристка“, заяви той в неделя, разграничавайки се по този начин от „Демократична България“.

Виж и това:  Слави Трифонов за неподадената си декларация пред КПКОНПИ: Платил съм си глобата и не съм нарушил закона

До скоро от формацията изчакваха данните от дълбочинната социология, която да им покаже как да действат. Във вторник бившият вицепремиер Асен Василев заяви: „Дали ще се явим заедно или поотделно няма особено значение. Резултатът и в двата случая изглежда еднакъв. Няма особено движение на гласоподаватели.“

От „Демократична България“ все още не са коментирали новината.

По-рано днес от „Продължаваме промяната“ съобщиха, че софийският градски съд (СГС) е вписал формацията в регистъра на политическите партии. Като представляващи партията са посочени Кирил Петков и Асен Василев.
На 9 август пък съдът допусна вписването на „Продължаваме Промяната“ в регистъра, а документите за регистрация на партията бяха подадени на 13 юли.


Вече може да ни следвате и в „Telegram“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.