НОВИНИ

“Борисов е осъден лъжец, застинал в миналото“ (видео)

През 2009 г. г-н Борисов беше надеждата и бъдещето на страната. Днес той е осъден лъжец, застинал в миналото. Това заяви бившият вицепремиер и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев във видеообръщение, публикувано във Фейсбук страницата на ПП, пише Offnews.

Коментарът му е в отговор на пресконференцията, дадена днес в централата на ГЕРБ от Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ заяви, че Кирил Петков и Асен Василев обслужват интересите на „Газпром“.

Днес г-н Борисов пак е лъгал българския народ. Това е стар негов похват, който трябва да бъде пенсиониран от българската политика. България вече направи първите си стъпки без Борисов, каза бившият вицепремиер.

„Когато „Газпром” едностранно спря да изпълнява дългосрочния договор за доставка на природен газ, нашето правителство защити българския интерес. Намерихме газ, намерихме слотове – не позволихме да се прекрати газоподаването нито към бизнеса, нито към битовите потребители и цената през юни беше същата като цената преди „Газпром” да спре договора“, заяви Асен Василев.

Той твърди, че правителството, водено от Кирил Петков, всеки ден е подавало заявки по съществуващия договор, но „Газпром” не е изпълнявал тези заявки.

Успяхме да завършим българо-гръцката връзка и я оставихме с 40 бара налягане на газа, каза Василев.

„Договорихме пълния обем азерски газ. И не на последно място – успяхме да договорим седем танкера на цена, която според служебния министър е значително по-ниска от цената, получена на търговете, организирани от същото служебно правителство. Това бяха конкретни първи стъпки да се осигури спокойна зима и поносими цени за българските граждани, които ползват парно и газ“, заяви още Асен Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *