НОВИНИ

ГЕРБ със светкавична реакция след смъртта на двамата полицаи: Рашков е виновен

Политиката и предизборната битка веднага се намесиха в трагедията със загиналите двама полицаи в Бургас.

ГЕРБ побързаха да обвинят бившия вътрешен министър Бойко Рашков за трагедията:

„Съболезнования на семействата, близките и колегите на полицейските служители от МВР – Бургас, загинали при изпълнение на дълга към пагона.
Пред смъртта трябва да замълчим и да не спекулираме политически, но е абсолютно ясно, че управлението на Рашков беше посветено единствено и само на пропагандно – репресивни безобразия, медийни пушилки и лъжи.
Този инцидент показва, че трафикът на мигранти е започнал отново през последната година, ръстът на престъпността – битова, криминална, домашното насилие са ежедневна статистика, а във войната по пътищата жертвите са хиляди.“, написа Десислава Атанасова.

Тази сутрин около 5 часа в Бургас са загинали двама млади полицаи от местното Първо районно управление.

След полицейско преследване, автобус, претъпкан с мигранти, буквално, е смазал патрулната кола на бургаската полиция заедно с двамата колеги, написа във Фейсбук бившият МВР шеф Младен Маринов, ГЕРБ.

През последните дни и месеци случаите с незаконни мигранти са почти ежедневие на територията на дирекцията на МВР в Бургас. А причината за трагедията днес е в престъпното безхаберие на политическото ръководство на МВР начело с бившия министър Бойко Рашков, които повече от година не предприеха никакви адекватни мерки за овладяване на засилващия се мигрантски натиск върху южната граница на България.

Въпреки многократните ни въпроси и предупреждения за мигрантската вълна, както в пленарната зала на парламента, така и във вътрешната комисия, Рашков и приближените му предпочитаха да се занимават с незаконни арести и преследване на политическите си противници, а не със същинската им дейност, вменена им от Конституцията и закона – да защитават и гарантират живота на българските граждани и на служителите на МВР.

Съболезнования на роднините и близките на колегите.

Дълбок поклон пред паметта на двете момчета от полицията в Бургас, загинали при изпълнение на служебния си дълг!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *