НОВИНИ

Ето кой стои зад фирмата собственик на автобуса убиец на полицаите в Бургас

Проверяват фирмата, превозвач на мигрантите от злополучната катастрофа с двама загинали полицаи тази сутрин.

Незабавна проверка на българската фирма „Вирджиния-Н“ е разпоредена на всички институции, научи Burgas24.bg. Името на компанията е изписано на автобуса с мигранти, който премаза полицейска патрулна кола и уби двама служители на реда. Тежкият инцидент стана около 5 часа тази сутрин на кръстовище „Трапезица“ в Бургас.

Фирма „Вирджиния-Н“ ЕООД е основана на 15 февруари 2012 година. Седалището  се намира в гр. Кърджали, а началният внесен капитал е в размер на 10 лева. Портфолиото съдържа различни дейности – покупка на стоки, търговско представителство, посредничество и агентство, комисионни, специонни, транспортни дейности в страната и чужбина, недвижими имоти, рекламна дейност, сделки с интелектуална собственост и т. н.

Оборотът на фирмата за 2019 г. е в размер на 163,000 лв., което е с 17% по-малко от предходната 2018 г. (197 000 лв.), а средният годишен ръст е 1%, показват публикуваните финансови данни.

Управител и едноличен собственик на капитала на компанията е Петко Найденов Костов. Той притежава още едно дружество – „Зелена био пчела“ с идентични на „Вирджиния-Н“ дейности. Бил е съдружник в заличеното „Асит – фешън“ ООД, свързано с текстилната промишленост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.