НОВИНИ

Първи снимки на българина, арестуван за пожара в Германия СНИМКИ

Bild разпространи снимка на българския гражданин, арестуван за пожара с четири жертви в Германия.

„Сериозни обвинения срещу този човек. Твърди се, че той е запалил смъртоносния пожар в германския град Аполда миналата неделя, при който четирима души са загубили живота си“, пише сайтът Bild и публикува снимка на нашенеца, заподозрян за палежа.

Българският гражданин беше изправен пред магистрата във вторник следобед. За него е издадена заповед за арест.

Мъж влиза в къщата с туби с бензин в ръце. След опустошителния пожар в Аполда стана известно, че има записи, уличаващи заподозрения. Сега той е в ареста, пише и германското издание Speigel.

Подробности от разследването станаха известни два дни след тежкия жилищен пожар.

Разследващите бързо тръгват по следите на заподозрян за пожара, след като са прегледани записи от камери за наблюдение в района, казва говорителят на прокуратурата в Ерфурт Ханес Грюнсайзен.

На записите се вижда как мъжът с туби с бензин в ръка влиза в къщата, разкрива Грюнсайзен.

53-годишен мъж от български произход е загинал при пожара в блока, скачайки през прозореца в опит да се спаси от пламъците. Още трима души са открити мъртви, обезобразени от огъня. Телата им са намерени на тавана на опожарената сграда в неделя вечерта.

Според полицията, разследващите пожара все още не са успели да влязат в руините на голямата жилищна сграда, която се намира точно извън центъра на града, във вторник.

Първите хора, които са загубили домовете си при пожара, са получили нови апартаменти. Според информацията засегнатите първоначално са отседнали при роднини или познати, а някои са приети и в Евангелското читалище. В града е организирано набиране на средства за пострадалите от пожара, отворена е банкова сметка.

Според градската управа в къщата живеели само български граждани, а собственикът на къщата също бил българин. Същото важи и за предполагаемия извършител, пише Spiegel.

Говорителят на пожарната съобщава, че в сградата са живеели 44 души. По време на пожара в нея е имало и петима гости. Имуществените вреди от пожара са оценени на около два милиона евро, съобщават от полицията.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *