НОВИНИ

БТВ се свързва с измамени от Ружа Игнатова по цял свят – някои спрели да учат заради фалит от българската крипто-схема

Измама за милиарди. Как е работела схемата за фалшива криптовалута на Ружа Игнатова, показва БТВ.

Владислава Тричкова разказва:

“Съществуват много фейсбук групи, където има хора, пострадали от нея, но повечето се оказват с фалшиви профили и не отговарят. Жертвите никак не са малко, говорим за милиони хора, които са направили свои канали, поддържат комуникация един с друг, съветват се какво и как евентуално да направят. Те са по цял свят – 175 държави, според журналист от Великобритания. Тази седмица ще разкажем историите на трима мъже от Франция, Сомалия и Уганда.

Това е пирамида, каквато познаваме от 90-те години, продавали са мечти и обещания за бързо забогатяване, за това и обикновени хора са се подлъгвали, вярвали са, влагали са всичко, което имат, вярвайки, че ще могат да увеличат вложеното в пъти, че тази криптовалута – уанкойн ще стане официална, и ако си вложил 100 евро, след година ще станат хиляди.

Ружа Игнатова и нейният съдружник са най-отгоре, избирала е най-добрите специалисти във всяка област, за да може да се вдъхва достоверност, но тя е печелила най-много. Организирали са се много бляскави събития, раздавали са се скъпи награди, финансови и предметни, по-бедните са гледали тези събития онлайн.

Всеки член, освен да инвестира, трябва да въвлича и хора в схемата. Които са най на върха на пирамидата са станали много богати от това. Продават се различни пакети – от 100 евро до 5000 и те стигат стотици хиляди евро и долари. Ти си купуваш нищо, защото уанкойн не е нищо.

Гръцката полиция направи акция за залавяне на Ружа Игнатова, но без успех, тя е най-издирваната жена в света. Тя има имоти и сметки в много страни, има версия, че може да е и насред океана.

Предполага се, че е искала да направи схема, да спечели и да се оттегли. Но историята добива огромен мащаб.

Семейства на измамени от Уганда например спират образованието на децата си, защото затъват с всичко, което са имали…”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *