СВОБОДНО ВРЕМЕ

Евгени Минчев: Гледам от балкона си как гъз глава затрива. Воистина!

„Тротинетки, кифли и гевреци с празничен апетит. Живея на ул. Оборище. Под мен са поне седем ресторанта, кафенета, барчета, с цени надути и недостоверни“, пише Евгени Минчев в социалната мрежа Фейсбук.

От сабале няма места от префърцунени кифли, гевреците им, цвъртящото им на умряло поколение. Лаещи фризирани кученца, вдигащи шум чак до апартамента на Лили Иванова, очила ала София Лорен, луивитони, гучита и лагерфелди по столовете. Току мине някое бентли, я Бербо на тротинетка, я аз ама пеша.

Та си мисля- вместо тези ужасни тестени, посипани с пудра захар храни, тези кръчмарски сметки от по над сто лева за закуска /простете, брънч/ , тези банички и кюфтаци, не може ли от кумова срама поне да се прати някой лев на нуждаещите се. Не само в Карловско, не само за наводненията. Може и за риза на „КЪ ПЕТКОВ“, когото видях сабале с окаяна риза и костюмче.

Най- вече, не яжте чак толкова много, бе хора. Не тъпчете децата си, не живейте за да ядете. После оставяте пълни чинии, грехота е. Стига ли ви тоалетната хартия? А лекарствата за подут стомах?

Гледам ви от балконЯ си и ми е мъчно за всички вас. Гъчкате се по тротоарите на кандилкащи се масички и столове а задниците ви текат от ляво и от дясно на седалките. Някое малко педалче си прави селфи и се намества като върху дилдо. Пули очи, трие и пак позира. Гъз глава затрива, воистина. Виждам ви, съчувствам ви.

Честит празник ли? Да не е някакъв ден на кулинарията и гастрономията или е събрание за новия гей-парад?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.