СВОБОДНО ВРЕМЕ

Лили Иванова позлатила бившата си икономка

Лили буквално е затрупала с подаръци своята бивша, но любима домашна помощница Мария.

Естрадната легенда използвала малкия промеждутък от време преди концерта си в Стара Загора, за да покани на гости ексикономката си и да й връчи наистина царски дарове за рождения й ден. Мария получила от ръцете на знаменитата си бивша работодателка две златни синджирчета и златно колие. Но това не било всичко. Към края на срещата им Лили извадила красиво покривало за диван на черно-бели райета и го връчила на ексикономката си. Към него прибавила пухена възглавница и завивка в същия цвят. Отделно напътила Мария към свой роднина, който също живеел на „Оборище“, да й предаде още армагани, пише „България Днес“.

Натоварена с подаръците на поп звездата, 72-годишната жена едва успяла да се прибере в село Яна, където се заселила преди две години след смъртта на съпруга си.

При всяко посещение на Мария в мезонета на певицата тя я увещавала да се върне при нея. Двете са много привързани една към друга и редовно се чуват по телефона. Лили цени високо работливостта, дискретността, честността и доброто сърце на своята домашна помощница. Чувствала я като човек, пред когото може да сподели чувствата си, а това, разказват нейни колеги, певицата не си позволявала дори със своите близки.

Мария продължава да помага с каквото може на примата, но било изключено да се върне при нея на пълен работен ден. След като овдовя, ексикономката на Лили напусна София, за да стопанисва къщата на мъжа си в Яна. В нея Мария се грижи за голяма градина, от която носи пресен зарзават за изпълнителката на „Ветрове“. Налага й се да се грижи за цялото домочадие, защото е баба на малка правнучка, кръстена на нея, а дъщеря й наскоро е претърпяла тежка операция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *