НОВИНИ

Мрежата завря! Радев клекна и зад него се появи самата Митрофанова

Появата на руския посланик зад гърба на Радев предизвика лавина от коментари в мрежата и се прие като явен знак.

Руският посланик у нас Елеонора Митрофанова беше забелязана плътно зад гърба на президента Румен Радев по време на честването по случай Съединението на България в Пловдив, предаде OFFnews.bg.

Освен Радев на тържествената заря по случай празника присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, президентът на България от 1997-2002 г. Петър Стоянов, главният прокурор Иван Гешев, пловдивският митрополит Николай, министри, евродепутати, представители на държавната и местната власт, на политически партии, на дипломатически мисии у нас, обществени организации.

„Този дързък, но премислен акт на нашите предци е пример за историческа отговорност и творчество, защото дейците на Съединението творяха история. (…) Съединението е важен етап, но истинският ключ към успеха винаги е бил и ще бъде в единението“, заяви по време на речта си Румен Радев.

В словото си Радев не споменава противопостовянето на Русия на Съединението на България, заради което е инспирирано Сръбското нахлуване в България, а след това е извършен и проруски преврат, който детронира Княз Александър Батенберг.

„Не одобрявам действията на българите. Те нас не ни послушаха, действаха тихомълком, съвети не искаха, нека сега сами да си сърбат попарата, която забъркаха“.

Това пише император Александър III до началника на руския Генерален щаб генерал Обручев само шест дни след обявяването на обединението между Княжество България и Източна Румелия.

Към момента България е обявена едностранно за неприятелска страна от Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.