НОВИНИ

Това е лудост! Бой за умрели риби след наводнението в Карловско

Бой за умряла риба край Стряма.

Стотици хора тъпчат луксозни автомобили с вмирисаната риба, предава Нова тв.

Стотици хора пълнят кофи, чували и багажници на коли с огромни количества пъстърва от рибарник, пометен от придошлата река Стряма. Приливната вълна повлече десетки тонове риба по течението, а жадните за плячка стават все повече. Много вероятно е рибата да е замърсена, което може да причини хранителни натравяния, предупреждават потърпевшите собственици.

Някои от сдобилите се с безплатна пъстърва твърдят, че ще пълнят фризерите си, но част от хората продават рибата. Няколко мъже са опитали да разбият преграда на рибарника, за да бъдат изпуснати още тонове риба. Стигнало се е и до конфликти между бракониери, опитали се да отблъснат конкуренти.

Валя е технолог на пострадалото рибно стопанство. Тя разказа пред камерата на NOVA, че до час след излизането ѝ от рибарника, пъстървата става негодна за употреба ако не се обработи по специален начин и не се съхранява правилно. Тя призова хората, които вече са взели от рибата, да не я консумират, защото може да бъде токсична.

„Тази риба, която е негодна за консумация, изглежда с побелели очи, тя е по-сива, мека. Личи си, че е негодна за употреба”, алармира технологът.

Мартин също работи в стопанството. Той разказа, че на място е имало хора от Варна, Стара Загора и София. Всички те били със скъпи автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *