НОВИНИ

Динко остава инвалид до края на живота си?

Ямболският бизнесмен Динко Вълев може би ще остане инвалид до края на живота си след брутален инцидент, състоял се край Девня в началото на седмицата. 35-годишният ловец на бежанци пострада тежко, след като 150-килограмова стрела на кран се стовари върху него при опит да репатрира обърнала се на пътя цистерна. Динко е бил повикан по спешност в Девня, за да помогне с тежката си механизирана техника, но сам едва не загуби живота си по ужасяващ начин.

Очевидци на жестокия сакатлък споделят, че Динко е бил измъкнат с мъка изпод железата и е бил в критично състояние – със супен таз, потрошени прешлени и десетки тежки контузни рани. 35-годишния ловец на бежанци е бил натоварен в линейка и откаран по спешност в болницата във Варна. Там обаче лекарите безпомощно вдигнали ръце с признанието, че не са в състояние да извършат необходимите спешни операции.

Заради това близките на Динко са наели хеликоптер срещу 40 000 лева, с който в понеделник вечерта рижавия предприемач бе транспортиран до софийската болница „Пирогов“. Там Динко е бил опериран от екип, ръководен от проф. д-р Диян Енчев – светило в ортопедичната травматология. Операцията на счупените прешлени е продължила 7 часа, а в следващите седмици на ловеца на бежанци му предстоят още няколко тежки интервенции. И макар самия Динко да е оптимист, че ще се изправи на крака, лекари изразиха скептицизъм, че той ще успее да се възстанови напълно.

„Лечението му може да продължи и с години, като най-важното е да не се получи инфекция и да се стигне до венозни сплетения в таза със застрашаващо живота кръвотечение. Има опасност и от нараняване на уретрата и пикочния му мехур. Травмите на Динко са подобни на получените от Митьо Очите при стрелбата в ресторант „Фор Ю“ в Слънчев бряг“, твърди лекар.

По всяка вероятност Динко ще остане поне 2 месеца в „Пирогов“, а впоследствие може да продължи лечението си в специализираната клиника „Джон Хопкинс“ в Истанбул. Лечението на Динко ще струва над 100 000 евро, но няма гарация, че той ще успее отново да се изправи на крака и да се придвижва сам без помощта на инвалидна количка и бастун.

Динко Вълев нашумя в цяла България преди 5 години, по време на първата бежанска криза, когато сам арестува 11 сирийски емигранти, навлезли нелегално в България и публикува видео от геройството си във Фейсбук. Впоследствие тръгнаха приказки, че ямболския „родолюбец“, всъщност, осъществява набезите си по границата с цел да ограбва нелегално проникналите бежанци.

Миналата есен Динко Вълев отново задържа голям брой мигранти край Елхово и тогава правозащитни организации поискаха той да бъде съден заради това, че заплашва с пушка бежанците. Той обаче се защити с думите, че е извършил граждански арест и че не е произвел изстрели със законното си оръжие, а само е задържал мигрантите, докато пристигнат повиканите от него гранични полицаи.

След претърпяния тежък инцидент с цистерна, Динко Вълев едва ли повече ще може да шофира сам АТВ-то си и да лови нелегално проникнали в България мигранти. Близките на 35-годишния ямболия се надяват на чудо и се молят той да не остане прикован завинаги към инвалидната количка, пише още изданието.
Състоянието на Динко от Ямбол се влошава

„Не знам по какъв начин ще оцелея“. Това казал Динко Вълев от Ямбол, който пострада тежко при нелеп инцидент край Девня. Злощастният случай по чудо не отне живота на ямболския бизнесмен. Припомняме, че стрелата на крак, репатриращ обърнат камион се счупи и удари Динко, който бе със счупени прешлени, разбита тазобедрена става, както и крак.

Наложи се спешно да бъде транспортиран с хеликоптер от Варна до Пирогов, където във вторник му бе направена първата от серията тежки операции. След това обаче Динко е започнал да губи много кръв, като цяло не се чувства добре и всичко го боли, казаха негови близки.

Въпреки тежкото състояние лекарите били оптимисти за възобновяване на Вълев. Приятели на предприемача са безапелационни, че той е мъжко момче и ще превъзмогне всяка болежка, пише Флагман.

„Ако беше някой различен, нямаше да издържи, само че Динко е войник! И за злощастие на неговите врагове, които му желаят най-лошото, скоро той още веднъж ще стъпи на крайници „, споделят близки на Динко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *