НОВИНИ

Демерджиев: 40 полицаи са помагали на Семерджиев

Трима ръководни служители са позволили да бъде наказано административно лицето Семерджиев при положение, че е имало достатъчно данни за извършени от него престъпления. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка с проверката срещу Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа с две жертви в София, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Материалите е трябвало да бъдат докладвани на прокуратурата, вместо това някой е наложил административни наказания очевидно с цел да бъде спестена наказателната отговорност на това лице“, посочи Демерджиев.

От думите на вътрешния министър стана ясно, че има данни, че 40 полицаи не са изпълнили достатъчно съвестно задълженията си. Заведени са две досъдебни производства, едно от което касае полицайката Симона Радева.

„Полицаи е трудно да се каже за човек, който е извършил такива деяния. Има достатъчно данни. Подлежи на дисциплинарно наказание „уволнение“. Несъвместимо с пагона на служител на реда такова поведение, каквото е констатирано в хода на проверката – съдействие на лице, извършило криминална проява, по всякакъв начин, включително избягване на наказателна отговорност. Радева е подпомогнала Георги Семерджиев по няколко начина“, заяви Демерджиев.

Вътрешният министър уточни, че дисциплинарни наказания ще бъдат наложени служители от всички структури на столичната полиция, от различни полицейски управления в София, включително и СДВР.

„Дал съм указания те да се придвижат възможно най-бързо в предвидените законови срокове. Другото указание, което съм дал, е дисциплинарно наказателните органи да бъдат абсолютно безкомпромисни в тези случаи“, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.