НОВИНИ

Главният прокурор на ЛНР и заместничката му са ликвидирани при взрив в сградата

Главният прокурор на т. н. ЛНР Сергей Горенко е бил ликвидиран при взрив в кабинета му на третия етаж в сградата на прокуратурата в Луганск, съобщиха украински телеграм канали.

Смъртта на Горенко беше потвърдена от РИА Новости, а агенцията допълва, че при взрива е загинала и заместничката на главния прокурор Екатерина Стегленко, предаде OFFnews.bg.

Малко преди обяд в петък местните иноформационни портали в Луганск, а след тях и ТАСС предадоха за силен взрив в сградата на Генералната прокуратура на централната улица „Коцубински“. Снимки и видео показваха избити прозорци на третия етаж, точно там, където се намира кабинетът на Горенко. Впоследствие минувачи пуснаха и клип, заснет от автомобил, в който коментират, че взривът е вътре в сградата на обвинението. „Ооо, яко. А, това е излетяло, да? Прокуратурата! Вътре в сградата се е взривило!“ – коментира женски глас предметите, които са се разлетели до уличното платно.

Украински източници посочват, че колаборантът Горенко, който работи за руските власти още от 2014 година е бил тежко ранен, взривът е откъснал едната му ръка. Бил е евакуиран и откаран в болница, но скоро след това дойде съобщение, че е починал от раните си. Смъртта на Горенко и Стегленко беше официално потвърдена от представителя на Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко. Експлозията е била причинена от самоделно взривно устройство.

Кадър РБК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *