НОВИНИ

Демерджиев с разкрития за нови фрапантни “чадъри” и екстри за Семерджиев

Разследването и “полицейският чадър” над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. “Черни връх” през юли в София, коментира в студиото на “Денят започва” вътрешният министър Иван Демерджиев.

По думите му, от доклада на инспектората става ясно, че различни подразделения са действали по различен начин – някои са спазвали стриктно задълженията си, докато други в определени моменти са подхождали по начин, по който нито законът предвижда, нито предвиждат правилата в МВР по отношение на Георги Семерджиев.

Не може да се говори за цялостна координация. Може да се говори за отделни случаи, в които отделни звена в системата са действали в услуга на Семерджиев, посочи министърът.

“Има някои неща, които са фрапантни като това, че той е бил задържан и пуснат да избяга след задържането, което е абсурдно. Имало е достатъчно полицейски сили и има ясно разписан протокол как се действа в такива случаи, за да се обезвреди и обезпечи лицето след като е задържано. След като е бил задържан, той е бил допуснат сама да отиде до автомобила си под претекст да се освободи от накитите, които има и да се върне при полицаите, което е абсурдно – това е един от случаите преди катастрофата”, заяви Иван Демерджиев – министър на вътрешните работи.

По всички случая, близо 40, са разпоредени да се образуват дисциплинарни производства. Колко високо стигат протекциите върху Семерджиев в МВР, ще стане ясно след като приключи проверката, коментира служебният министър.

„Нито едно лице с какъвто и да е статут не може да бъде покровителствено“, категоричен е Демерджиев.

„Темпото на разследване върви добре, според мен. Вярвам, че ще бъде дадена яснота кой – какво. Кога ще бъде ясен резултатът зависи обаче от разследващите органи“, каза още той.

Служебният министър на вътрешните работи коментира и трафикът на мигранти. По думите му, в тази дейност не са включени българи, а чужди граждани. За това са информирани от ЕВРОПОЛ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *