НОВИНИ

Гладен мъж открадна два банана в Пловдив, предизвика вълна от съпричастност / ВИДЕО

Възрастен мъж, видимо неугледен извърши кражба в Пловдив. Това сподели собственичка на магазин в града. Тя предупреди: „Пазете се от този крадец!!!“

От публикувани от жената кадри става ясно, че мъжът, за когото се твърди, че е алкохолик и краде от години, взима два банана от щанда с плодове и зеленчуци.

„И други магазини са пропищели от този алкохолик. Имаше постове отново тук. Цяло лято идва да проси за чаша вода и цигара всеки ден, и за благодарност – поредната кражба. От другаде може и друго да вземе,“ коментира още потърпевшата.

Повечето хора не приеха случилото се като кражба. Те изразиха съжаление към човека, който явно е в затруднено положение и гладен.

„Ако магазинът беше мой, аз също нямаше да съм щастлива от факта,че някой краде! Но вижте човека-видимо не е добре, а и сигурно е гладен. Може би е алкохолик (от горни коментари), може да е всякакъв, и да, постъпката му може да не е правилна, но аз лично не бих качила това клипче, може би щях да му помогна или поне да поговоря с него.

А и от какво да се пазим? Мислех, че ще видя агресивен мъж на средна възраст, който масово краде или бута, чупи… Аз виждам човек, който просто е гладен, а явно няма пари да закупи храна!,“ пише жена.

„Краде храна, явно е гладен, на толкова витрини с алкохол, можеше да вземе бира. Къде Ви е магазинът, за да заплатя откраднотото?,“ предложи друга пловдивчанка.

Ето още какво мнение изразиха коментиращи.

„Кажете в кой магазин е снимано, ще дойда да ви платя 2 кг банани.“

„До къде я докараха хората в България… за два банана да крадат.“

„Днес банан, утре друго!

Като ги подкрепяте така, ще дойдат и други!

И ще стане тя една… ще дойдат всички дето ги създаде нашата “мила” ДЕМОКРАЦИЯ!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *