НОВИНИ

Изолация на блок се стовари върху кола. Кой ще поеме отговорността?

Бургазлийка, засегната сериозно от разразилата се преди дни буря в района, търси съдействие. Санировката на апартамента ѝ се е откъртила от панелния блок, в който живее и се стоварва върху автомобила ѝ.

Щетите по превозното средство са сериозни. А от фирмата, поставили изолацията, получава отказ за изплащане на обезщетение. Оказва се, че вероятната причина за инцидента, не са само климатичните условия, а и самото изпълнение. Дюбелите, видно от направени снимки, са много къси.

Жената допълва, че това се случва за втори път. Предишния, не е имало предпоставката – силен вятър.

„Здравейте, моля за помощ. По време на бурята санировката на блока ни пада върху колата ми и я смачква. Фирмата не иска да ми плати обещетение защото не били длъжни. Хората, които са били там са казали, че дюбелите били много къси и заради това се е откъртила от силния вятър. Само един час преди това дъщеря ми е била в колата. Благодаря на господ, че е жива. Втори път пада тази санировка и то не при вятър.

Искам да ги съдя, но не знам с кои мутри са.

Дайте ми съвет какво да правя или добър адвокат. Благодаря ви,“ написа жената в социалната мрежа.

Важно в този случай е да има сключен договор с фирмата, изпълнила санирането. Така в него ще се съдържа информация за гаранция.

Потърпевшите са в правото си да търсят отговорност, особено, ако се докаже и некачествено изпълнение на услугата.

Средно гаранциите са по 5 години. В случай на саниране на блок по Националната програма, е редно въпросите да се отнесат до дадената община, одобрила проекта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.